Foto: Bildbyrån

Charlotte Kalla: ”Vill inte göra något halvdant”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla tar plats i det svenska landslaget – och det var inget svårt beslut att fortsätta satsningen mot OS nästa år.

– Det var ingen stor dramatik och lång betänketid som behövdes, säger skidstjärnan till Viaplay.

Efter en turbulent säsong med coronasjukdom, ryggproblem och magkatarr dröjde det till i mitten av april innan Charlotte Kalla meddelade att hon fortsätter över nästa säsong.

Den 33-åriga OS- och VM-guldmedaljören säger att det var viktigt att summera säsongen och överväga om hon var redo att göra en ny satsning.

– Jag vill inte göra något halvdant, säger hon.

Trots skade- och sjukdomsproblematiken inför fick hon en plats i truppen till VM i Oberstdorf tidigare i år. Ett mästerskap som började skapligt – men avslutades med en kollaps i stafetten och en bruten tremil då hon för första gången bröt ett lopp på grund av problem med magen.

Kalla säger att hon inte kommer att ställa upp i alla världscuptävlingar den kommande säsongen utan att det är viktigare att bygga en bra grund.

– Det handlar om att hitta en bra balans mellan uttag och återhämtning, säger hon.

Även Johanna Hagström får plats i A-landslaget. 23-åringen fick inte plats förra säsongen, men får chansen inför OS i Peking 2022. Däremot flyttas Moa Lundgren från A-laget till utvecklingslaget Team Bauhaus – något som motiverar henne.

– Man kan väl säga att de har hällt bensin på elden så jag ser fram emot ett träningsår, säger hon på en pressträff med landslaget.

Dessutom väljer Anna Dyvik att göra en egen satsning utanför landslaget.

William Poromaa och Marcus Grate får permanenta platser i herrlandslaget för första gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.