Sophie Caldwell, Maiken Caspersen Falla och Maja Dahlqvist. Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Dahlqvists succévinter fortsätter – ny pallplats

Uppdaterad
Publicerad

Maja Dahlqvist har stått för ännu en fantastisk sprint – den här gången i finska Lahtis. Hon var stark från kval till final och väl där, i sin femte final den här säsongen, lyckades hon bli trea bakom norskan Maiken Caspersen Falla.

– Oj vad snyggt, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

– Det har gått helt sjukt bra, det är bara sjukt kul, säger Maja Dahlqvist till SVT Sport. Jag kände mig piggare och piggare hela dagen.

– Lite sur att jag inte vann, jag fick en lite för lång kurva.

Maja Dahlqvist var trygg finalen igenom, tog inga stora risker och när det väl vankades upplopp var hon kvick och blev trea. Hennes femte pallplats.

Falk bästa av de VM-jagande

–  Att vara så bra lopp efter lopp är sensationellt, svårt att sätta ord på det faktiskt – helt grymt – skitbra gjort, fortsätter Blomquist.

Mot norskan, som faktiskt tog sig till final som ”lucky loser”, och amerikanskan Sophie Caldwell fanns det dock inget att göra.

I Stina Nilssons frånvaro var Maja Dahlqvist ensam svenska i finalen men bakom henne utkämpades en svensk uppgörelse om en plats i sprintlaget i VM. Kampen mellan Hanna Falk, Evelina Settlin och Ida Ingemarsdotter.

Den fajten vann Hanna Falk som var den enda av de tre som tog sig till semifinal – väl där tog det dock stopp.

– Kändes bra men jag kom fel in på upploppet, och det är små marginaler. Bra kraft i åkningen men det ville sig inte, säger Hanna Falk.

Johannes Hösflot Kläbo var starkast i herrfinalen och vann en mäktig spurtduell före Federico Pellegrino.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer