Foto: Bildbyrån

Sensationellt silver till Frida Karlsson – pressade Johaug

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson stod för en urstark insats på damernas 10 km på VM och knep överraskande silvret.

– Jag är chockad, säger hon till SVT Sport.

19-åriga sensationen Frida Karlsson öppnade i högt tempo, och vid 1,7 km var hon drygt sju sekunder från ”omöjliga” Therese Johaug. Hon fortsatte sedan att ösa på in i mål.

Den norska skiddrottningen Therese Johaug pressades rejält, och efter 6,7 km var norskan bara knappt fem sekunder före svenskan. Johaug fick slita hårt, men vann till slut med 12,2 sekunder.

VM-vintern

– Jag tycker att jag var trött på slutet och jag fick kriga på, men jag verkar ha hållit bra fart, säger Karlsson och skrattar.

– Det kommer att ta tid att smälta det här. Det är så himla kul att kunna göra mitt livs bästa lopp på ett VM, fortsätter hon.

Ebba Andersson, som också var ett blågult medaljhopp, hade det jobbigt idag och var långt från tätstriden.

– Vi visste inte hur den där lilla förkylningen skulle slå, och hon är inte fullt med i matchen som tidigare under säsongen, säger experten Anders Blomquist.

Svenska placeringar

9. Charlotte Kalla +1:09.4

16. Ebba Andersson +1:27.0

33. Ida Ingemarsdotter +2:27.4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-vintern

Mer i ämnet