Johannes Hösflot Kläbo har brutit ett finger Foto: TT Nyhetsbyrån

Boxningsmaskin orsaken bakom Kläbos skada

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo missar Faluns världscuptävlingar i helgen på grund av sitt brutna finger.

Nu berättar norske stjärnan om olyckan som föranledde skadan.

– Jag visste att det inte var bra, säger Kläbo.

Johannes Hösflot Kläbo missar världscupen i Falun, sprinten och 15 km-loppet. Anledningen är ett brutet finger, som längdstjärnan under måndagen visade upp på sociala medier.

”Tyvärr har jag varit med om en olycka och brutit mitt finger... Jag kommer inte kunna starta i Falun denna helg, men jag hoppas verkligen att jag kan vara redo för Ski Tour 2020 (tävlingarna i Sverige och Norge senare denna månad)”, skrev han om olyckan på Instagram.

Nu berättar den norske längdskidåkaren anledningen till fingerbrottet, på sin videoblogg, skriver NRK.

Kläbo var på väg hem med tre vänner från en bowlinghall när de stannade till för att slå på en boxningsmaskin, där man ska slå så hårt man kan, och ju hårdare slag desto fler poäng får man. Men slagen blev kostsamt och orsakade ett brutet finger.

”Detta var inte bra”

Kläbo förklarar på sin videologg.

– Jag slår allt jag kan först och får den högsta poängen och är supernöjd. Då gör jag det igen. Det enda problemet är att precis bredvid boxningsmaskinen finns det en annan maskin som är av järn. Precis som jag slog gled min hand bort och träffade kanten på den andra maskinen med full kraft. Jag visste då att ”detta var inte bra, jag är rädd att jag har brutit fingret”, och det var vad som hände också, säger Kläbo.

13 februari ska Johannes Hösflot Kläbo genomgå en ny grundlig läkarundersökning.

Kläbo ligger tvåa i den totala världscupen och toppar sprintcupen.

REPORTAGE: Stor uppmärksamhet kring Norges storstjärna (1 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.