Foto: Bildbyrån/Instagram

Därför visar skidstjärnan upp skadan: ”Vi är bara människor”

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska längdskidstjärnan Jessica Diggins har skadat foten. Från början ville hon hålla skadan hemlig – men efter oönskade kommentarer i mataffären väljer hon nu att visa upp den.

– Det är viktigt för unga idrottare att veta att även proffsen skadar sig, skriver 29-åringen på Instagram.

Det var för en vecka sedan som sprintspecialisten Jessica Diggins skadade vänsterfoten.

”Det såg så illa ut att jag blev orolig att jag kanske hade brutit den”, berättar hon på Instagram och visar upp en bild på en rejält svullen och blålila fot.

Men oron var obefogad – det visade sig vara en stukning.

”Jag inser nu vilken tur jag hade som kom så här lindrigt undan med en skada! Det har varit en intressant process att se den läka, och följa mina egna känslor allt eftersom jag ändrat träningsupplägg till höger och vänster. Men i det stora hela är det inte jättestor grej, även om det känns så just då”, skriver hon.

Till en början hade Diggins inte alls tänkt berätta om skadan. Men efter ett besök i mataffären, hoppandes på kryckor, ändrade hon sig. Hon berättar hur hon fick lyssna till oönskade ”råd” och ”skämt” från människor som inte var hennes läkare.

”Jag förstod varför idrottare ofta får höra att de ska dölja alla sina skavanker. Men det är viktigt för unga idrottare att veta att även proffsen skadar sig, att de blir otåliga och frustrerade under läkeprocessen, och att vi bara är människor som försöker göra vårt bästa varje dag”.

ARKIV: Norska stjärnan efter nya skadan: ”Läskiga tankar” (31/7 – 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.