• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Bildbyrån

De åker söndagens femmil

Uppdaterad
Publicerad

Efter starka insatsen i stafetten.

William Poromaa, 20, kör söndagens femmil.

Jag är väldigt taggad och hoppas det är en distans som passar mig, säger han.

I morgon, söndag, avslutas VM Oberstdorf med femmilen. Då får William Poromaa, Jens Burman, Johan Häggström och Björn Sandström chansen.

Under fredagen stod svenska herrarna för en stark insats i VM-stafetten. Sverige slutade fyra – fyra sekunder från medalj.

”Rörande att se alla fina hälsningar”

Folket hemma tyckte det var spännande i går. Det var nästan lite rörande att se alla fina hälsningar man fick efteråt, säger 20-årige William Poromaa som får chansen på femmilen.

Jag är väldigt taggad och hoppas att det är en distans som passar mig bra, säger han.

26-årige Jens Burman, som stod för en stark tredje sträcka i stafetten, har som sitt stora mål att någon gång ta medalj på femmilen.

Formen är bra, men det kommer ju bli väldigt tufft att ta medalj för det finns många starka åkare. Men man har fått lite bättre självförtroende efter stafetten. Och man får sikta högt, säger Burman.

Kläbo kör femmilen – för första gången

Norrmannen Johannes Hösflot Kläbo kommer att köra sin första femmil i ett mästerskap någonsin.

Jag ser fram emot det. Det ska bli kul att köra femmilen och se hur jag klarar av det, säger han till NRK.

Här är norska åkarna som kör femmilen: Johannes Hösflot Kläbo, Emil Iversen, Simen Hegstad Krüger, Pål Golberg och Hans Christer Holund.

SE MER: Poromaa: ”Hade velat köra hem bronset till Sverige” (5 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.