Calle Halfvarsson körde upp sig åtta placeringar. Foto: Bildbyrån.

Halfvarsson hyllas: ”Det bästa han har gjort i vinter”

Uppdaterad
Publicerad

Ryssen Alexander Bolsjunov vann som förväntat i jaktstarten.

Men den som imponerade i dagens etapp var Calle Halfvarsson.

– Det bästa han har gjort i vinter, säger Anders Blomquist i SVT:s sändning.

Calle Halfvarsson stod för en fin etapp i jaktstarten på 15 km i Tour de Ski. Halfvarsson som startade som 23:e man slutade på en 15:e plats.

– Han gör en riktigt fin etapp i dag. Skönt att se Calle vakna till, säger SVT:s Jacob Hård.

Tour de Ski

Och Halfvarsson var nöjd med känslan i dag.

”Ett litet steg framåt”

– Det var ett litet steg framåt igår och ett lite steg i dag också. Det har bara blivit bättre sen första dagen men det har fortfarande inte blivit helt bra, säger han till SVT Sport.

Anledningen till Calle Halfvarssons fina etapp beror delvis på att han släppt lite på pressen – men han påpekar även.

–  Det är en press när man inte är i slag och man söker det, det blir en press i sig. I dag släppte det lite, nu ser jag fram emot Toblach.

”Hoppas historien upprepar sig”

Nu förflyttar sig Tour de Ski från Val Mustair i Schweiz till Toblach i Italien. Och Halfvarsson har en historia av att göra bra resultat just i Toblach.

–  Det brukar gå bra där så vi får hoppas att historien upprepar sig.

William Poromaa gick ut ett par sekunder efter Halfvarsson men tappade ytterligare 35 sekunder på sin lagkamrat och är nu 25:a.

– Jag fick jobba för mycket utför och hade nog inte det bästa under föttterna. Men en vilodag och sedan lågland i Toblach ska nog göra susen, säger Poromaa som inte fått ut det han har kapacitet för.

Alexander Bolsjunov vann jaktstarten med 53 sekunder före tvåan ryssen Artem Maltsev. Tredjeplatsen knep fransmannen Maurice Manificat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet