Ludvig Jensen och Marte Nordlunde. Foto: Tobias Jonsson

Dubbelt norskt i supersprinten i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Det blev norsk dominans i Östersund när supersprinten hade säsongspremiär. På herrsidan vann Ludvig Jensen i överlägsen stil, och Marte Nordlunde vann damernas.

– Det var skönt att vinna, säger Jensen till SVT Sport.

Ludvig Jensen hade en jobbig resa till finalen. Men trots strul med tekniken så tog han sig dit, och väl där var det inget snack om saken.

– Jag hade problem hela vägen. Men i finalen gick jag för fullt, det var skönt att vinna, säger han till SVT Sport.

Jensen vann den 100 meter långa sprinten i Östersund på 12.02, 27 hundradelar före Marcus Grate från IFK Umeå som var närmast jagande. Även tredjeplatsen blev norsk när Ragnar Bragvin Andresen tog sig före Johannes Hortlund som blev fyra.

I damernas supersprint så blev det även där norskt högst upp på pallen. Marte Nordlunde levde upp till favoritskapet och vann på 13.49, 23 hundradelar före Linn Sömskar och 32 hundradelar före Lina Korsgren som knep tredjeplatsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.