Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Ny duell mellan Karlsson och Andersson: ”Måste ligga på rätt nivå”

Uppdaterad
Publicerad

Dagens jaktstart bäddar för ett nytt drama mellan Ebba Andersson och Frida Karlsson.

Duellen lär bli en följetong under säsongen.

– Jag tror den gör dem båda bättre. Sen måste den ligga på rätt nivå, det får inte vara rivalitet, mer en konkurrensfördel att vi har två som är så starka, säger landslagschefen Anders Byström till SVT Sport.

Två helger i rad har segern avgjorts i en sekundstrid mellan Ebba Andersson och Frida Karlsson.

I dagens jaktstart över 20 kilometer kan det bli något liknande.

Efter att Andersson vunnit 10 kilometersloppet i Ruka igår med fem sekunders marginal är det alltså avståndet vid start idag.

”Ser det som värdefullt”

Ebba Andersson berättar att hon ser väldigt positivt på duellerna med Karlsson. Även i Sverigepremiären i Bruksvallarna skiljde det fem sekunder till Anderssons fördel, då på 15 kilometer fristil.

– Det har varit två tajta lopp. Jag ser det som värdefullt att vi klarar av att utmana varandra som vi gör. Det gör att det verkligen gäller att vara noggrann med sin åkning och hur man tar sig an de olika partierna i loppet.

”Väldigt positivt”

Från landslagsledningens håll låter det liknande angående toppduons duell. Men landslagschefen Anders Byström poängterar att det inte får bli rivalitet åkarna emellan.

– Den har funnits i många år. Jag tror att den gör dem båda bättre. Man vet att ska jag vara bäst i världen då måste jag ta ytterligare steg för att vara bättre än Frida eller bättre än Ebba i deras fall. Det är väldigt positivt. Sen måste den ligga på rätt nivå, det får inte vara rivalitet, mer en konkurrensfördel att vi har två som är så starka, säger Anders Byström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.