Anna Dyvik tillbaka efter hjärnskakningen: ”Brukar svara bra på att chilla”

Uppdaterad
Publicerad

Först seger i Sverigepremiären. Sedan en hjärnskakning och en ofrivillig paus.

Men i Davos fortsätter Anna Dyviks jakt på en OS-plats – och hon menar att hjärnskakningen faktiskt kan ha gjort henne gott.

– Ja, jag hoppas det. Eller jag intalar mig själv det i alla fall. Jag brukar svara ganska bra på att chilla lite och inte tävla allt för mycket, säger Dyvik till SVT Sport.

Efter sprintsegern i Gällivare belönades Anna Dyvik, som valt att satsa på egen hand utanför landslaget, med en plats till världscuppremiären i Ruka.

Men där kraschade 26-åringen i distansloppet och drabbades av en hjärnskakning som innebar att hon tvingades stå över tävlingarna i Lillehammer.

Nu är besvären som hjärnskakningen förde med sig borta – och Dyvik menar att pausen från träning och tävling har varit bra för formen.

– Jag mår bra, det har varit bra dagar här i Davos och jag har samlat mycket energi så jag är väldigt taggad på att tävla nu.

Hur har det påverkat din fysiska form att du missade träning och tävling?

– Asså, bra tror jag! Jag blir inte i så bra form av att tävla. Jag tyckte inte att det kändes jättebra fysiskt i Ruka. Jag tror att det har varit bra för mig att inte tävla så jättemycket, faktiskt.

”Brukar svara bra på att chilla”

Så att du fick ett hack, en hjärnskakning, det kan ha fört något positivt med sig?

– Ja, jag hoppas det. Eller jag intalar mig själv det i alla fall. Jag brukar svara ganska bra på att chilla lite och inte tävla allt för mycket.

Helgens tävlingar har pekats ut som extra viktiga inför OS-uttagningen den 21 december. Men Dyvik vill inte fokusera på något hon inte kan påverka, säger hon.

– Jag försöker att inte tänka så mycket på det, utan bara köra mitt race. Men såklart hade jag gärna velat kört i Lillehammer, min form är ju ändå bra och då vill man ju passa på att tävla.

Och med en god form är Dyviks förväntningar på fristilsspriten i Davos höga.

– Jag hoppas att det ska kännas bra och att jag har kul och att jag är med bra där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.