Ebba Andersson kommer att sakna Linn Svahn i vinter. Foto: Bildbyrån

Ebba Andersson om Linn Svahn: ”En förlust för laget”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn kommer att missa OS och lejonparten av säsongen som drar igång nu. Det ser stjärnan Ebba Andersson som negativt för hela längdlandslaget.

– Det känns som en förlust för oss i laget, både i tävlingssituation men också vid sidan om, säger hon i Vinterstudion.

Det var för tre dagar sedan som sprintstjärnan Linn Svahn kom med beskedet att hon kommer att missa OS i Peking. Hon hinner inte komma tillbaka efter sin axeloperation.

Ett trist besked också för hennes lagkamrater.

– Jag tycker att det är jättetråkigt att hon inte blir att räkna med något alls den här säsongen. Det känns som en förlust för oss i laget, både i tävlingssituation men också vid sidan om. Hon kommer verkligen vara saknad, säger Ebba Andersson.

”Inte chockartat”

Svahn själv hade vetat om det i ett par månader, men inte berättat det för någon utom de närmaste förrän nu.

– Det är inget man önskar en lagkompis, men det kändes som att det var något det hade hintats om lite under försäsongen. Vi var till viss del medvetna om statusen för Linn. Det var inte ett chockartat besked, men ett väldigt tråkigt besked. Jag tycker verkligen det är jättetråkigt att Linn befinner sig i den situationen. Det är aldrig kul att vara skadad, säger Andersson.

För Ebba Andersson är OS förstås huvudmålet för säsongen och väl där vill hon ta medalj.

– Jag kan säga som så att jag har en fjärdeplats som bäst från senaste OS och jag siktar högre än så. Då kan ni räkna ut målsättningen själva.

Detta har hänt: Linn Svahn missar OS

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.