Ebba Andersson gläds med brodern: ”Jättekul”

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Anderssons lillebror Fredrik är med i helgens världscuptrupp.

Ebba gläds så klart med sin bror.

Men det har inte alltid varit så lätt att han en bra lillebror.

– Det var lite småjobbigt när han sprang om en, säger hon.

21-åriga Fredrik Andersson är uttagen till helgens världscuptävlingar i Nove Mesto.

Fredriks storasyster Ebba är sedan ett par år tillbaka given i världscupen och världseliten. Hon tycker att det är roligt att brodern nu får en ny (han debuterade i världscupen förra vintern) chans på den yppersta nivån.

– Jättekul! Jag hoppas att han tar chansen nu och visar vilken bra skidåkare han är, säger hon.

– Jag och Fredrik står varandra nära, så det är så klart en trygghet att ha med honom och jag vet ju hur hårt han kämpar för sin skidåkning. Att också få ett sånt förtroende det är att vara ute på världscupen – det stärker så klart honom, så det är kul att se att det slit som han lägger ner ger resultat.

”Ett steg före”

Men det har inte alltid varit så kul att han en storsatsande lillebror som håller på med samma sport. Se i klippet här ovanför när Ebba Andersson berättar om hur jobbigt det var när lillebror helt plötsligt blev bättre än vad hon var.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.