Ebba Andersson irriterad. Foto: Bildbyrån/Rörligt SVT

Ebba Anderssons irritation på Johaug: ”Hon ropade två gånger”

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson höll ifrån mot norskan Therese Johaug, som jagade svenskan i spåret på dameras 10 km i Ruka. Efteråt berättar Andersson att hon blev irriterad på Johaug – när norskan väl kom ikapp. 

– Mot slutet så ropade hon ”hoppa ur spåret” så jag hoppade ju ur spåret och tänkte ”varsågod då”. Jag kan ju liksom inte hindra henne om hon ropar två gånger, men sen helt plötsligt så kom hon aldrig, säger Andersson.

Ebba Andersson är nöjd med sin insats på 10 km i Ruka, som slutade med en tredjeplats.

– Det kändes bra och jag kände mig pigg under hela loppet, trots att jag hörde att jag var en aning efter Frida under hela loppet, säger Andersson.

Däremot berättar Andersson att hon blev irriterad på norskan Therese Johaug – som jagade svenskan i spåret.

Ebba Anderssons irritation

– Just i dag tyckte jag att jag var duktig på att hantera det, att inte stressa upp mig över att Johaug kom jagade. Och istället vara förberedd på att är det så att hon kommer ikapp är jag beredd på att ta den ryggen, säger hon och fortsätter.

– Men mot slutet så ropade hon ”hoppa ur spåret” så jag hoppade ju ur spåret och tänkte ”varsågod då”. Jag kan ju liksom inte hindra henne om hon ropar två gånger, men sen helt plötsligt så kom hon aldrig, säger Andersson.

Johaug å andra sidan menar att det inte var Ebba Andersson hon ropade åt.

– Det var egentligen mer att Moa Lundgren skulle flytta på sig, säger Johaug.

KLIPP: Hör Therese Johaug om varför hon ropade ”ur spår”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.