Ebba Andersson. Foto: SVT/Bildbyrån

Ebba Andersson: ”Jävligt besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Världscuppremiären i Ruka slutade i moll för Ebba Andersson.

Svenskan blev utslagen redan i sprintkvalet.

– Jag är jävligt besviken faktiskt, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

Med exakt två sekunder missade Ebba Andersson att ta sig vidare från sprintkvalet i världscuppremiären i Ruka. Therese Johaug knep den 30:e och sista platsen i finalpasset senare i dag.

– Jag tyckte att det kändes bra, men det räcker ändå inte. Så jag är jävligt besviken faktiskt, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

23-åringen berättar att sekunderna rann iväg i de lätta partierna.

– Jag tappade ganska mycket bort till vändningen. Jag hade bra fäste, kanske aningen för bra. Sekunderna rann iväg i det lätta partiet. Jag tycker att jag stod på bra över krönet och även i stakningen.

I morgon står 10 kilometer klassiskt på programmet och på söndag väntar jaktstart där dagens misslyckande kan bli kostsamt.

– Jag får bara ladda om. Jag tycker att kroppen känns bra. Jag ska bara försöka åka fortare i loppen som kommer, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.