Ebba Andersson har drabbats av covid-19. Foto: Bildbyrån

Ebba Andersson missar helgens tävlingar – smittad av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Anderssons säsongsinledning får ett hack i skivan direkt.

Nu missar hon nämligen helgens världscuptävlingar då hon testats positivt för covid-19.

– Det känns såklart jättetråkigt, säger Andersson i ett pressmeddelande.

En fjärdeplats och en tredjeplats blev det för Ebba Andersson i Lillehammer i helgen. Och innan det en förstaplats och andraplats i Ruka. Men nu får hon istället för att forsätta den fina formen istället kurera sig hemma för att bli frisk från covid-19. Hon testades efter att ha känt av lättare symptom.

– Det känns såklart jättetråkigt, och också lite speciellt med så snabba omkast. Från tävling och pallplats till positivt covid-test och hemfärd. Det var ju inte direkt det som var planen, men nu blir fokus att kurera mig och att komma tillbaka när jag känner mig redo, säger hon.

Landslaget kommer nu att försöka stoppa fortsatt smitta i truppen.

– Laget kommer att snabbtestas löpande. Ingen annan är för närvarande smittad, och om personer varit i närkontakt så har vi rutiner gällande karantän på plats, säger Rickard Noberius, landslagsläkare.

MER SKIDOR: Frida Karlsson vann 20 km klassiskt i Lillehammer (4/12)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson vinner, Ebba Andersson trea. Foto: Bildbyrån/Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.