Ebba Andersson kommer inte till start i Trollhättan. Foto: Bildbyrån

Ebba Andersson skadad – missar rullskidtävlingar i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag och fredag laddar den svenska skideliten upp inför kommande VM-säsong med Alliansloppet i Trollhättan.

Men Ebba Andersson kommer inte till start – 23-åringen har nyligen skadat ett finger under ett rullskidpass.

– Det hade så klart varit jättekul att återigen få chansen att tävla, men på grund av den här lilla skadan är jag helt enkelt inte redo för det, skriver Andersson i ett sms till SVT Sport.

I ett pressmeddelande skriver det Svenska skidförbundet att Ebba Andersson dock tränar för fullt och kommer att ansluta till landslagslägret i Torsby som genomförs efter tävlingarna i Trollhättan.

– Jag får hålla tillgodo med bra träning i stället och ser fram emot att träffa övriga laget i Torsby.

Även Hanna Falk, som är på väg tillbaka från ryggproblem, avstår tävlingarna på torsdag och fredag.

– Vi saknar några få, så är det alltid. Men extra kul är det att vi har åkare från Team Svenska Spel med också. Det är sällan vi har chansen att få tävla så här alla lag emot varandra. Det ska bli kul att äntligen se åkarna i ”riktig” nummerlapp och de längtar, säger landslagschef Anders Byström.

Däremot är Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Linn Svahn, Calle Halfvarsson, Jens Burman, Johan Häggström och övriga i A-landslaget på plats i Trollhättan.

Torsdag den 27 augusti kör damerna 10 kilometer och herrarna 15 kilometer. På fredag 28 augusti väntar backsprint på 1,2 kilometer. Tävlingarna sänds i SVT1 och SVT Play.

REPORTAGE: SVT Sport hälsar på hos Ebba Andersson i Sollefteå (14 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.