Ebba Andersson till Holmenkollen med två U23-VM-guld: ”En energiboost”

Uppdaterad
Publicerad

Två färska guld från U23-VM i bagaget.

Ebba Andersson, 22, är positiv inför tremilen i Holmenkollen.

– Kroppen är förvånansvärt fräsch, säger Andersson till SVT Sport.

Hon har varit i Oberwiesenthal i Tyskland i veckan och vunnit två U23-VM-guld. Andersson tog beslutet att ställa upp i mästerskapet efter att säsongsinledningen blev störd av en knäskada och inte skedde förrän i Tour de Ski vid nyår. 

– Det gav mig väldigt mycket och jag har haft fina dagar där. Jag kommer till ”Kollen” med en liten energiboost. Jag genomförde två tuffa och fina tävlingar. Kul och att det räckte så långt som det gjorde med två guld, vilket var målet. Men det var inte alls givet utan saker ska stämma också och arbetet ska göras, säger Andersson om framgångarna i Tyskland.

”Min form är på en bra nivå”

Nu gäller det att ställa om till en tuff tremil där en utvilad Therese Johaug troligen kommer att sätta full fart från början.

– Min form är på en bra nivå, kroppen är förvånansvärt fräsch. Får ser hur det går i morgon efter att ha tävlat intensivt och rest en del men jag har varit inställd på det. Får ser hur långt det räcker.

Tävlingen sker utan publik på grund av coronavirusets utbrott.

– Det kommer att bli speciellt. Vi får bara acceptera det beslutet även om det är en uns av besvikelse nu när vi skulle få köra på lördagen då det är ännu mer feststämning.

KLIPP: Svensk trippel i U23-VM (5 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.