Ebba Andersson är tillbaka, igen, och kör världscupen i Nove Mesto. Foto: Bildbyrån

Ebba Andersson tillbaka – tävlar i Nove Mesto

Uppdaterad
Publicerad

Flera svenskor är tillbaka i den svenska damtruppen inför världscuptävlingen i Nove Mesto. Och på herrsidan får junioren William Poromaa chansen.

– Normalt tar vi inte ut juniorer till världscuptävlande, säger herrarnas tränare Mattias Nilsson.

Svenska skidförbundet har tagit ut sex damer och sex herrar som ska representera längdlandslaget vid världscuptävlingarna i tjeckiska Nove Mesto den 18-19 januari.

I den svenska damtruppen är det största att Ebba Andersson är tillbaka efter att ha saknats sedan hon blivit förkyld under slutdelen av Tour de Ski.

​– Det är ett laddat gäng som ser fram emot helgens distanstävlingar. På damsidan är Ebba Andersson, Moa Lundgren och Emma Ribom tillbaka efter de förkylningar de drog på sig under Tour de Ski. Dessutom kommer sjuan i totala distanscupen, Charlotte Kalla, tillbaka efter att ha fått en lugn träningshelg på hemmaplan efter touren, berättar Magnus Ingesson, damtränare i pressmeddelandet.

På herrsidan är det också rutinerade namn som återvänder. Calle Halfvarsson är tillbaka efter att ha avstått från tävlingarna i Dresden men det är Jens Burman som ligger bäst till bland svenskarna då han är totaltia i världscupen.

I Nove Mesto väntar två distanslopp på 10 respektive 15 kilometer. Under lördagen är det fristil och på söndagen är det jaktstart i klassisk stil.

Länglandslaget trupp till Nove Mesto 18-19 januari

Damer

Ebba Andersson, Sollefteå skidor IF,

​Anna Dyvik, IFK Mora SK,

​Charlotte Kalla, Piteå elit,

​​Moa Lundgren, IFK Umeå,

​​Emma Ribom, Piteå elit,

​​Evelina Settlin, Hudiksvalls IF.

Herrar

Fredrik Andersson, Sollefteå skidor IF,

​Jens Burman, Åsarna IK,

​Jonas Eriksson, IFK Mora SK,

​Calle Halfvarsson, Sågmyra SK,

​William Poromaa, Åsarna IK,

​Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF.

Program Nove Mesto

​lördag 18/1: 10/15 km (F)

​söndag 19/1: 10/15 km (K), jaktstart

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.