Ebba Andersson och Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån/TT

Ebba Andersson vill inte att Charlotte Kalla ska missa OS: ”Skulle sakna henne”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla går en kamp mot klockan för att bli i tillräckligt bra form för att bli uttagen till OS.

Ebba Andersson är redan uttagen, och given till tävlingarna.

Och hon tycker att det vore tråkigt om Kalla skulle missa OS.

– Jag skulle sakna henne väldigt, säger Andersson.

Charlotte Kalla saknas, efter en svag säsongsinledning, när längdskidornas världscup denna helg har tagit sig till schweiziska Davos.

Istället för att tävla där finns Kalla hemma i Sverige, för att träna och hitta en form som skulle kunna få henne uttagen till februari månads OS i Peking.

”Inget önskvärt läge”

På plats i Davos finns de flesta av hennes lagkamrater, som hoppas att Kalla hittar tillbaka till formen.

– Det är säkerligen inget önskvärt läge. Jag gissar att hon helst velat vara med oss och känt att kroppen skulle svarade som hon önskade och som hon upplever att den svarat tidigare under året. Men nu ser situationen ut som den gör, och då har hon valt att ta till åtgärder för att optimera hennes väg framåt och ge sig själv att hitta tillbaka till den där goda känslan igen, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

”Skulle sakna henne”

Andersson har tidigare sagt att Kalla betytt mycket för hennes karriär, och hon erkänner att det hade känts tråkigt även för hennes egen del om Kalla skulle missa OS.

– Först och främst tror jag nog att det är nånting som betyder väldigt mycket för Charlotte. Just OS är ju något som hon satsat mot väldigt länge, och jag själv skulle sakna henne väldigt. Men jag hoppas och tror att Charlotte hittar tillbaka dit hon vill vara så att vi får se henne på start i OS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.