Ebba Andersson (till höger) vill inte ersätta Stina Nilsson på sista sträckan i säsongens första stafett. Foto: Bildbyrån/SVT

Ebba Andersson vill inte ersätta Nilsson: ”Mer bekväm på andra sträckor”

Publicerad

De svenska damerna har hållit sig väl framme i säsongsinledningen och i helgen väntar en stafett. Men Ebba Andersson vill inte ta på sig att gå den sista sträckan.
– Nej, den bollar jag nog hellre över till någon annan, säger hon till SVT Sport.

I helgen väntar säsongens första stafett för längdlandslaget och de svenska damerna har levererat gång på gång inledningsvis. När Stina Nilsson saknas i Beitostölen finns en ledig plats på den sista sträckan. Men trots storformen ser inte Ebba Andersson sig själv som ett alternativ på sistasträckan.

–  Nej, jag har nog andra sträckor som jag känner mig mer bekväm med, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

– Sen känner jag inte att det har någon betydelse om det skulle vara en klassisk eller fristilssträcka. Men just sistasträckan, nej den bollar jag nog hellre över till någon annan. 

Tar vilken som

Charlotte Kalla, hon verkar däremot inte lägga särskilt mycket vikt vid vilken sträcka hon ska åka.

– Jag kör den sträcka som ledarna tror att jag kommer göra mest nytta på, säger hon och fortsätter:

–  Så det blir spännande att se vilken laguppställning vi kommer att ha på söndag.

Jagar nya placeringar

På lördagen kör damerna 15 kilometer fristil. Ebba Andersson jagar då en ny pallplats. Att det blivit en sådan succé hittills i år har inte helt sjunkit in hos Andersson.

– Dels har jag lite svårt själv att förstå att det har gått så här bra i inledningen av säsongen, säger hon.

– Men sen tycker jag att det är jättekul att jag verkligen känner att jag har tagit kliv framåt i min utveckling. Det är det som jag strävar efter hela tiden.

Herrarna kör 30 kilometer fristil på lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer