Olof Jonsson, Trillevallens Sportklubb, jublar efter vinsten i finalen i sprint vid Gällivarepremiären. Foto: Bildbyrån

Efter fina säsongsstarten – nu tvingas Jonsson bryta

Uppdaterad
Publicerad

Olof Jonsson var något av ett överraskningsnamn i truppen till VC-premiären i Ruka. Nu tvingas han dock bryta minitouren i Ruka.
– Olle kände av baksida lår, säger presschef Katarina Medveczky till Aftonbladet.

Olof Jonsson stod för en stark insats i Sverigepremiären i Gällivare där 24-åringen vann sprinten och fick en plats i truppen till världscuppremiären i Ruka. I Finland hade Jonsson det tuffare och slutade på 45:e plats. Nu tvingas också Jonsson att avbryta äventyret i Finland.

– Olle kände av baksida lår vilket han gjort även tidigare i veckan. Han klev av för säkerhets skull då han inte ville riskera något inför kommande sprintlopp, säger presschefen Katarina Medveczky till Aftonbladet.

Teodor Peterson ramlade under gårdagens sprint och slog i huvudet. Till Aftonbladet säger läkare Magnus Oscarsson att Peterson mår bra men utöver slaget mot huvudet har han även drabbats av en känning i ljumsken och hans deltagande under söndagen är för närvarande osäkert.

ARKIV: Så här såg det ut när Olof Jonsson vann sprinten i Gällivare (24 november 2019)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så här såg det ut när Olof Jonsson vann sprinten i Gällivare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer