Svenske landslagsåkaren Björn Sandström känner ingen oro över coronaläget i VM. Foto: TT

Efter Italiens besked – ingen oro i den svenska truppen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare idag kom beskedet att Italiens trupp lämnar skid-VM på grund av coronasmitta.

Men någon större oro finns inte i det svenska lägret.

– Nu gäller det verkligen att alla sköter sig. Men att det skulle bli smittspridning känns ologiskt med tanke på hur bra säkerheten är, säger svenske åkaren Björn Sandström till SVT Sport.

Coronasmittan sprider sig i VM-orten Oberstdorf. Den italienska truppen lämnar VM efter att smitta upptäckts bland ledarna och i det tekniska teamet – men däremot är ingen av åkarna hittills smittade. Under onsdagen kom också beskedet att norske backhopparen Halvor Egner Granerud är smittad av corona.

I den svenska truppen känner man dock ingen större oro i nuläget.

– Nu gäller det att alla sköter sig otroligt noggrannt, och att arrangören påminner folk att det är allt fokus på hälsan nu. Men allt har skett så otroligt bra hittills. Den tyska strukturen är sjukt imonerande, och smittspridning känns ologiskt med tanke på hur bra säkerheten är, säger svenske åkaren Björn Sandström. 

Inga ytterligare restriktioner

Fis längdchef Pierre Mignerey säger följande om läget kring det italienska beslutet.

– Vi fick informationen i morse att den italienska truppen har covidsmitta och lämnar VM. Jag tycker det ansvarsfullt av dem att de tar de beslutet under de här omständigheterna, om det finns oro för att sprida smittan vidare, säger han till SVT Sport.

Några större reaktioner har inte kommit från de övriga nationerna.

– Jag har pratat med några av de andra tränarna, men alla förbereder sig på sitt vis och vi hade inga större diskussioner om detta, säger Mignerey vidare.

Han meddelar också att det kommer inte bli några ytterligare åtgärder kring restriktionerna i VM-bubblan i Oberstdorf.

– För att vara ärlig så tror jag inte att vi kommer inte göra några ytterligare åtgärder. Vi har jobbat med det här hela säsongen, och redan gjort allt vi kan, säger Pierre Mignerey.

Den italienska landslagsledningen säger såhär till SVT om reaktionerna i den italienska truppen över att lämna VM.

– De är väldigt ledsna men i det här fallet så måste hälsan gå först, säger Andrea Facchinetti, pressansvarig för den italienska truppen till SVT Sport.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer