Marit Björgen ska hjälpa Norge till fler framgångar framöver. Foto: TT.

Efter karriären: Björgen har fått ett jobb

Uppdaterad
Publicerad

Marit Björgen lade skidorna på hyllan efter OS-säsongen 2018, som den mest framgångsrika vinterolympiern genom tiderna. Nu har hon fått sitt första jobb efter skidkarriären.
– Jag vill vara med och bidra, säger Björgen.

Björgen kommer att fortsätta inom skidvärlden och bli rådgivare till unga talanger som regionalt finns samlade i ”Team Veidekke Midt-Norge”. De kommer från fylkena (regionerna) Möre/Romsdal och Tröndelag.

– Jag ska bidra med bra träningsråd och hjälpa dem att klara den tuffa konkurrenspressen, säger 39-åringen till Adresseavisen.

Björgens framgångar har gjort henne enormt eftertraktad.

Siktet inställt på VM i Trondheim 2025

– Det är många som frågat mig hur jag har tränat. Det är inte säkert att jag sitter på facit men jag vill vara med och bidra, säger Björgen.

I det regionala teamet Veidekke är man lyriskt.

– Det är ett scoop för oss. Vi är väldigt lyckosamma och tycker att det är häftigt, säger tränaren Kristan Skrödal och förklarar att arbetet är långsiktigt mot VM i Trondheim som hålls i regionen 2025.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer