Calle Halfvarsson. Foto: Bildbyrån.

Efter misslyckandet – Halfvarsson bryter med tränaren

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson, 32, hade en mycket tung fjolårssäsong.

Därför bryter han med tränaren Mattias Reck efter bara ett års samarbete.

– Han känns superpeppad inför nästa säsong, säger managern Magnus Larsson till Expressen.

Calle Halfvarsson valde att börja jobba tillsammans med cykeltränaren Mattias Reck inför säsongen. Han hoppades på succé – men det blev fiasko.

Han missade stora delar av säsongen och bästa placering var en 14:e plats. Vid VM i Oberstdorf bröt han skiathlonen och valde att åka hem.

”Känns som jag har bränt min kropp”

– Jag är jättebesviken. Det känns som jag har bränt min kropp, sa Halfvarsson efter skiathlonen.

32-åringen har valt att bryta sitt samarbete med Reck. Expressen har fått det bekräftat av Halfvarssons manager Magnus Larsson.

– Calle kommer vara i Falun framöver, där Mattias Nilsson bor. Och närheten till Nilsson blir fokus nu, säger Magnus Larsson till tidningen.

”All time high”

Halfvarsson kommer att jobba med Mattias Nilsson som även var hans tränare förra året.

– Han känns superpeppad. Det sjuka är ju att han var i så bra form i augusti-september förra året, det var liksom ”all time high” i alla tester. Otroliga värden. Nu gäller det bara att han hittar rätt och inte går på några minor…då ska det nog kunna bli väldigt bra, säger Magnus Larsson.

KLIPP: Gunde Svan om Calle Halfvarsson: ”Han måste lära sig” (26 februari):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.