Foto: Bildbyrån

Efter oron – Kläbo står över Beitostölen

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo är allt annat än nöjd med säsongsinledningen. Nu tror norrmannen att han kan ha övertränat sig under hösten – och väljer att inte komma till start i världscupen i helgen som kommer.

Johannes Hösflot Kläbo har inte inlett världscupssäsongen som tänkt. Efter helgen i Lillehammer, där norrmannen inte tog sig vidare från semifinalen i sprint, tog säsongens sämsta placering på 15 kilometer och sedan slutade på plats 23 i jaktstarten, benämnde Kläbo helgen som en riktig skithelg.

– Det är inte något tryck och jag är inte särskilt pigg, säger Kläbo till VG.

Norrmannen uttryckte att han är orolig att han gått ut för hårt i träningen på försäsongen.

– Du balanserar på ett knivsegg och det gjorde jag i höst. Kanske gick jag över och var lite för angelägen, säger Kläbo.

Tar en paus

Nu står det klart att Kläbo inte kommer till start i världscupen i Beitostölen inkommande helg. I stället ska norrmannen träna och satsar mot världscupen i Davos  den 15 och 16 december.

Norska landslagstränaren Arild monsen ger dock lugnande besked, och  förkunnar att han inte är särskilt orolig trots den svaga inledningen på säsongen.

– Varken jag eller Kåre (Kläbos tränare och morfar), ser så dramatiskt på det. Men nu gäller det att koppla av lite, göra andra saker, ta det lite lugnt några dagar och sedan hitta snön i mitten på veckan, säger Monsen till VG.

Sprinttränaren uppger också att han haft möte med Kåre Hösflot för att lägga en plan för hur norrmannen ska träna och tävla framöver.

– Det gäller att ta det lugnt och inte utmåla det som en kris, säger Monsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.