Björn Sandström tog SM-guld i går, och får nu tävla i världscupen. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Efter SM-guldet: Björn Sandström uttagen till världscupen

Uppdaterad
Publicerad

I går tog Björn Sandström ett överraskande SM-guld på 15 km fritt.

Nu belönas han – med en plats i helgens världscuptävlingar i Toblach.

– Vi behöver ha ytterligare en herråkare på plats för att säkra upp att vi har tillräckligt med startande, säger landslagschef Anders Byström.

Björn Sandström tog sitt första SM-guld efter en dramatisk slutstrid i gårdagens 15 km fritt-lopp.

I dag meddelade det Svenska skidförbundet att han nu får åka till italienska Toblach och dra på sig den svenska landslagsdräkten.

– Efter att ha analyserat läget inför de tävlingar som kommer i helgen anser vi att vi behöver ha ytterligare en herråkare på plats för att säkra upp att vi har tillräckligt med startande under varje dag. Därför känns det fint att få ta med SM-segraren Björn Sandström till Toblach, säger landslagschef Anders Byström i ett uttalande.

– Han kommer i första hand åka 10 km F på lördagen men också vara tillgänglig för stafett på söndagen.

Med undantag för Sandström och Moa Lundgren, som har en friplats i och med sin ledning i skandinaviska cupen, är det bara VM-uttagna svenska åkare som tävlar i Toblach.

KLIPP: Björn Sandström var en glad vinnare

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.