​Eirik Myhr Nossum, till vänster. Foto: TT

Bekräftat: Eirik Myhr Nossum blir ny tränare för norska längdherrarna

Publicerad

Norska längdlandslaget fortsätter att göra förändringar i tränarstaben. I dag blev det definitivt klart att Eirik Myhr Nossum, som tidgare tränat Petter Northug, blir ny huvudtränare för de norska herrarna. – Har varit en dröm sedan jag startade, säger 32-åringen vid en presskonferens.

Eirik Myhr Nossum har varit assisterande under Tor Arne Hetland, som nyligen petades från sitt uppdrag, de två senaste säsongerna men tar från och med den kommande säsongen över huvudansvaret för herrarna.

– Det här har varit drömmen sedan jag startade, att vara huvudtränare för ett norskt landslag. Att jag skulle bli det redan vid 32 är ganska ambitiöst men jag är jätteglad över möjligheten, säger Erik Myhr Nossum vid dagens presskonferens.

Den 32-årige norrmannen vare dessutom Petter Northugs personliga tränare fram till 2016, under tiden han stod utanför landslaget. Trots att Northug ingår i sprintlaget, som tränas av Arild Monsen, öppnar Myhr Nossum för fler distansen i VM nästa år.

– Om Petter Northug kommer tillbaka i formen från 2015 så är han självklart hyperaktuell även för att köra annat än bara sprint (på VM).

Sedan tidigare står det klar att Stina Nilssons före detta tränare, Ole Morten Iversen, tränar de norska damerna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer