Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma Ribom kommer till Lillehammer som en vinnare. Foto: BILDBYRÅN

Emma Ribom har lärt sig av fjolårets miss: ”Kommer verkligen ihåg var det sket sig”

Uppdaterad
Publicerad

För första gången i karriären kommer Emma Ribom till start som en vinnare. Segern i Ruka har gett mersmak – och hon har lärt sig av förra årets misstag i Lillehammer.

– Jag kommer verkligen ihåg var det sket sig i finalen för mig förra året, säger Ribom till SVT Sport. 

Innan premiären i Ruka förra helgen hade Emma Ribom två individuella pallplatser i världscupen. Men nu kan hon också titulera sig som vinnare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Emma Ribom tar karriärens första världscupseger efter dramatiska upploppet Foto: BILDBYRÅN

– Det var en häftig dag. Det har verkligen tagit tid för mig att få det att sjunka in och förstå att jag faktiskt var först över mållinjen. Det är ju så när man har jobbat för något så länge, och så plötsligt står man där – det hände så fort, säger Ribom.

Inför sprinten i Lillehammer siktar 25-åringen högt igen, och hon menar att det betyder mycket i det mentala spelet att första segern nu är ett faktum.

– Det betyder mycket, det är verkigen någonting som jag har velat utveckla de senaste åren – att verkligen våga ta plats och våga kliva in och ta position, och det tycker jag att jag blivit bättre och bättre på.

”Kommer verkligen ihåg vart det sket sig”

Förra året var Ribom fyra Lillehammer – och hon vet vad hon behöver göra för att inte missa pallen igen.

– Ja, jag kommer verkligen ihåg var det sket sig för mig i finalen förra året. Det var i botten på sista backen. Där vill jag verkligen vara med och inte tappa onödiga positioner.

– Jag gillar banan här i Lillehammer, det känns som att vi har bra koll på hur vi vill åka den. Men det är som alltid en sak att säga det och en annan sak att faktiskt göra det. Så det handlar om att spela korten rätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.