Emma Ribom missar tävlingarna i Beitostölen på grund av sjukdom. Foto: Bildbyrån

Emma Ribom hoppar av tävlingarna i Beitostölen

Uppdaterad
Publicerad

Emma Ribom har inlett säsongen med två raka sprintsegrar i världscupen. Men det kommer inte bli en tredje. 25-åringen har avbrutit sina förberedelser inför fredagens sprint i norska Beitostölen och kommer åka hem.

Anledningen är att hon känner sig hängig. Det meddelar landslagsläkaren Rickard Noberius i ett pressmeddelande under torsdagen.

– Kroppen svarade inte på det viset som hon är van under dagens träningspass, och vi tog därför gemensamt beslutet att avbryta helgens tävlingar. Det är en försiktighetsåtgärd för att förhoppningsvis kunna förebygga – eller åtminstone förkorta och mildra en eventuell infektion, säger han.

Lovisa Modig ersätter Emma Ribom i fredagens sprint.

Avbräcket kommer två dagar efter nyheten att Ebba Andersson missar helgens världscuptävlingar då hon testats positivt för covid-19. Även Anna Dyvik står över Beitostölen på grund av lättare luftvägssymptom.

Här vinner Emma Ribom sin andra raka sprintseger (3 december):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.