Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Emma Ribom: ”Kämpigt bara att få i min tillräckligt med mat”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Ribom tog sin första världscupseger igår.

På tio kilometer klassiskt saknades energin för en framskjuten placering.

– Det var verkligen urladdning igår. Jag hade kämpigt bara att få i mig tillräckligt med mat och energi till i dag, säger hon till SVT Sport.

Emma Ribom vann sprinten i finska Ruka under fredagen. Redan dagen efter var det dags igen för 10 kilometer klassisk åkning.

Ribom slutade på 18:e plats drygt en minut efter vinnaren Ebba Andersson.

– Jag håller i det tekniskt hela vägen, men energin finns inte riktigt för att räcka längre i resultatlistan. Nu ska jag vila lite, ha benen i högläge och ladda om, säger hon.

Segern igår tog på krafterna, och det firades rejält.

– Vi firade på rätt duktigt. Jag och Johanna (Hagström) körde allsång i duschen och så drack vi lite glögg. Det var en trevlig kväll.

Att Sverige har inlett med två dubbelsegrar, med Ribom och Hagström i sprinten och Ebba Andersson och Frida Karlsson på 10 kilometer, tycker Ribom är häftigt.

– Vi är ett starkt lag. Jag tycker det är så coolt att vi kan leverera när det gäller som mest ute på tävlingsbanan. Jag är lite stolt över laget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.