Mathias Fredriksson. Foto: Bildbyrån.

Experten: Låt åkarna bestämma framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Damtränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson får lämna sina uppdrag i skidförbundet, uppger en källa för SVT Sport.

Experten Mathias Fredriksson tycker att förbundet ska välja en enkel väg framöver.

– Man ska lyssna på åkarna och låta de bestämma framtiden, säger han.

Det uppges vara ett stort missnöje inom damlandslaget. Enligt uppgifter till SVT Sport ska det finns sprickor i laget och lagkänslan uppges vara dålig. Därför är det bara en tidsfråga innan damtränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson får lämna, enligt en källa.

– Det är tråkigt om det är sant. Om det skulle visa sig att det är så är det ju rätt att de lämnar, men jag har för dålig insyn för att avgöra om det är så eller inte, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

”De är nöjda och trygga med”

Han anser att förbundet ska välja en enkel väg framöver.

– Jag tror att förbundet ska göra det enkelt för sig, man ska lyssna på åkarna och låta de bestämma framtiden. På sprintsidan ska man lyssna mycket på Linn Svahn, Jonna Sundling och Maja Dahlqvist. På distans ska man lyssna på Ebba Andersson och Frida Karlsson. Så att åkarna får ett upplägg som de är nöjda och trygga med, säger Fredriksson.

Men han är inte förvånad över att det ryktas kring tränarfrågan.

– Det har varit rörigt i skidförbundet, det är ingen hemliget. Att det går rykten om tränarna vid den här tiden av året är inte överraskande, det är ju då man tittar över sådana saker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.