Frida Karlsson och Mathias Fredriksson. Foto: Bildbyrån

Experten om Karlsson: ”Det är inte bara Frida, många elitidrottare ligger på gränsen”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson stoppas från tävlan efter en hälsokontroll.
SVT Sports expert Mathias Fredriksson tycker att det är tråkigt att hon hamnat i den situationen.
– Nu gäller det först och främst att komma i balans igen, säger han.

Frida Karlsson uppfyller inte svenska skidförbundets hälsokrav. Efter en planerad hälsokontroll beslutade förbundet att stoppa henne från att tävla.

– Man ligger på gränsen, det är inte bara Frida utan många elitidrottare som ligger på gränsen. Det är bra att man tar tag i det och följer upp åkare så att man kan fånga upp dem innan det blir problem. På så sätt är det bra att man har de hälsokraven på åkare för att åka.

Trots att Frida Karlsson nu tvingas avstå tävlandet ett tag tror inte Mathias Fredriksson att det kommer att påverka den unga talangens utveckling i det långa loppet.

– Nu gäller det först och främst att komma i balans igen. Det får ta den tid det tag. Det är ingen idé att stressa. Men förhoppningsvis kan hon vara tillbaka i tävlingsspåret inom en hyfsat snar framtid, och då tror jag inte hon kommer påverkas så mycket av det här.

”Hälsan går i förstahand”

Även SVT-experten Anders Blomquist tycker att det är synd att Frida stoppas från att tävla, men säger även att det finns viktigare saker än att tävla.

– Man blir väldigt väldigt ledsen. Frida har en sådan fantastiskt talang både fysiskt och mentalt. Men det är klart att hälsan går i förstahand, säger han.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Frida Karlsson – detta har hänt Foto: TT Nyhetsbyrån/Rörlig bild SVT

KLIPP: Frida Karlsson i en intervju med SVT Sport den 28 november.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Frida Karlsson: ”Man ligger på gränsen som elitidrottare”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer