Stina Nilsson och Anders Blomquist. Foto: Bildbyrån/montage

Experten om Stina Nilssons skada: ”Hon driver saker till sin spets”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson kommer att missa lång tid efter en stressfraktur i ett revben.
Och SVT Sports expert Anders Blomquist tycker synd om den svenska stjärnan.
– Att hon får ytterligare en säsong där hon är såpass duktig förstörd, säger han.

Förra säsongen ådrog hon sig en sträckning i låret som gjorde att VM var i fara. Och även om hon tog sig tillbaka var det något som påverkade henne mycket under säsongen.

Den här säsongen blev inte heller som Stina Nilsson hade hoppats på, och efter en säsongsinledning med skador blir det nu ett längre avbrott för den svenska sprintdrottningen.

– Man tycker synd om henne att hon får ytterligare en säsong där hon är såpass duktig som hon är förstörd, säger Anders Blomquist.

”Det är baksidan av myntet”

Anders Blomquist tror att den stressfraktur som Stina Nilsson nu fått kan bero på Stina Nilssons enorma drivkraft för att bli bättre.

– Det är på något vis baksidan av myntet. Det hänger ihop med storheten hos Stina Nilsson att hon är en person som driver saker till sin spets. Hon ger sig inte förrän hon har testat gränserna och lite till, säger han.

Trots att det kan vara en hög belastning som ligger bakom skadan så vill inte Blomquist påstå att det var ett felbeslut att åka Tour de Ski, som hon sedan tvingades avbryta.

– Hon måste ha gjort den bedömningen innan att det skulle funka. Annars skulle hon aldrig ha startat. I efterhand är många saker lättare, speciellt när det gäller skador.

KLIPP: Stina Nilsson: ”Vill inte tävla halvskadad igen”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer