Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Tårögd Fähndrich om svenska taktiken: ”Det är som det är”

Uppdaterad
Publicerad

Schweiziskan Nadine Fähndrich ledde sprintcupen med 22 poäng inför dagen. Men Maja Dahlqvist vände på steken med hjälp av sina lagkamrater.

– Det är som det är och jag är besviken, säger Fähndrich med tårar i ögonen till SVT Sport.

Fähndrich blev femma i semifinalen och utslagen. Därmed räckte det för Dahlqvist att bli sämst femma i finalen för att säkra sprintcupen. Svenskan blev fyra och dagens gladaste person på Lahtis skidstadion.

– Det har varit press på mig i flera veckor men jag har kunnat kontrollera den. Det var svåra förhållanden i dag och jag är besviken, säger Fähndrich.

Moa Illar släppte fram Dahlqvist. Vad säger du om det?

– Hon har ett starkt lag runt sig. Det är som det är och jag är från ett mindre land. Jag ville vinna för mig och laget.

Men Maja skulle inte varit i finalen om inte Moa stannat av?

– Det var lagets taktik. Sverige har ett stort team och de jobbade för varandra och inte emot varandra. Jag vet inte om jag gjort samma sak, säger Fähndrich.

Se situationen här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.