Ulrika Back Eriksson med VM-ansökan • Ebba Andersson och Therese Johaug i Falun 2020 Foto: Falu kommun/Bildbyrån

Falun har skickat in sin VM-ansökan

Uppdaterad
Publicerad

Nu är den inskickad.

Faluns formella ansökan om att få arrangera skid-VM 2027.

– Det känns riktigt bra att vi tillsammans med Falu kommun kommit så långt att vi nu skickat in ansökan, säger Ulrika Back Eriksson, kampanjledare för Svenska skidförbundet.

Det var redan i februari som Falu kommun berättade att man kommer att ansöka om att få arrangera skid-VM 2027. Nu är den formella ansökan inskickad och ett kampanjarbete ska inledas inom kort.

– Det känns riktigt bra att vi tillsammans med Falu kommun kommit så långt att vi nu skickat in ansökan, säger Ulrika Back Eriksson som är kampanjledare för Svenska skidförbundet, i ett pressmeddelande.

Skid-VM i Falun 2027

”Riktigt kul”

Karin Matsson, ordförande Svenska skidförbundet:

–  Vi börjar nu äntligen se ljuset i tunneln efter Coronapandemin och att vi att vi nu på riktigt går in i kampanjfasen för ett VM i Falun 2027 är riktigt kul. Svenska Skidförbundet är en van och skicklig arrangör av stora evenemang.

I maj 2022 kommer FIS att ta ett beslut om vilka som får stå som värd för mästerskapet.

ARKIV: Ny sprintseger för Linn Svahn – bäst i Falun (31/01-2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skid-VM i Falun 2027

Mer i ämnet