Nadine Fähndrich tog en dubbel i Dresden. Foto: TT

Fändrich tog sprintdubbel i Dresden

Uppdaterad
Publicerad

I går tog Nadine Fändrich sin första seger i världscupen när hon vann sprinten i Dresden. I dag följde hon upp den vinsten med att föra Schweiz till seger i sprintstafetten.

Fändrich tog upp jakten på Natalia Neprjajeva och passerade i början av upploppet och vann med 0,32 i solskenet i den tyska storstaden vid Elbes strand.

Inför den sista växlingen hade Julia Stupak gått loss lite grand för Ryssland men en vid kurva gjorde att de jagande lagen närmade sig, Schweiz hade där Laurien van der Graaff.

Corona och idrott

Rysk seger i herrklassen

I herrklassen vann Ryssland efter att Gleb Retivykh dragit hela sträckan och hållit undan före Frankrikes Lucas Chanavat. På den näst sista sträckan körde Alexander Bolsjunov allt han hade och spräckte fältet förutom Richard Jouve i Frankrike som klarade av att gå med.

Italiens Federico Pellegrino närmade sig på slutet men hamnade i korridoren bakom Chanavat och blev trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet