Petter Northug i Piteå. Foto: Bildbyrån

Fiasko för Northug i jakten på OS-plats

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug åkte för att bevisa sig OS-duglig i skandinaviska cupen i Piteå. Men norrmannen floppade och gick i mål fem minuter efter täten.

Turerna kring Petter Northugs vara eller inte vara i Piteås masstart har varit många. 32-åringen ville köra Tour de Ski men blev inte uttagen och säger sig därefter ha haft svårt med motivationen.

Men när det var dags för start stod norrmannen redo att ge sig ut i det 30 kilometer långa spåret. Målet var att visa att han är värd en plats i det norska OS-laget.

Men det gick inte som planerat. Efter att ha haft tätkänning i början av loppet klappade Northug ihop. Med fem kilometer kvar var norrmannen långt efter och körde tillslut in på 48:e plats – hela 5.06 bakom segrararen Mattis Stenshagen, även han från Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.