Östberg inför comebacken: ”Min hälsa har varit det viktigaste”

Uppdaterad
Publicerad

Ingvild Östberg är redo för comeback efter en dryg månads tävlingsförbud. I morgon står norskan på startlinjen när det vankas 10 km masstart i Lenzerheide men enligt Östberg har hälsan varit prioritet nummer ett.

– Min hälsa har varit den viktigaste och jag var tvungen att vara tydlig. Tour de Ski är en mycket tuff tävling, men jag älskar att tävla och älskar Tour de Ski,säger Östberg på en presskonferens i dag.

För en dryg månad sedan kom beskedet att Ingvild Östberg inte hade uppfyllt hälsokraven från norska skidförbundet och var ålagd med tävlingsförbud. Nu är norskan tillbaka i tävling igen och hennes första utmaning är tuffast möjliga, Tour de Ski. Under en presskonferens i dag mötte norskan en samlad mediekår.

– Man måste göra några bedömningar om hur saker fungerar och hur kroppen svarar. Det är inte säkert att man kan slutföra uppgiften men jag är väl utrustad och redo att börja här nu – och det är utgångspunkten

Tour de Ski

Skickar en hälsning till Frida Karlsson

Trots tävlingsförbud så har Östberg följt VC-tävlingarna hemmavid.

– Jag har haft det bra hittills, men det har varit väldigt speciellt att behöva titta på loppen på TV. Jag tycker att det är kul att följa de andra, men det är lite konstigt att se: Där går de och här sitter jag. Jag ville verkligen åka, säger längdstjärnan.

Precis som Ingvild Östberg har den svenska stjärnan Frida Karlsson missat tävlingar, anledningen som har angetts för Karlsson har varit näringsbrist. Östberg skickade under dagens presskonferens en hälsning till den svenska kollegan.

– Jag vet inte hur Fridas situation ser ut, men där är det också hälsan som går först och det är fint att se att det gäller för alla. Jag hoppas att hon kan komma tillbaka så fort som möjligt när det är möjligt för henne, sa Östberg i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet