Förklaringen till Ustiugovs svaga VM: Gallsten. Foto: Bildbyrån

Förklaringen till Ustiugovs svaga VM: Gallsten

Uppdaterad
Publicerad

VM blev inte alls som ryssen Sergej Ustiugov hade tänkt sig. Bråk med Johannes Hösflot Kläbo efter sprinten. Kollaps i duell med Kläbo i stafetten och flera inställda lopp.

Nu uppger NRK att de har förklaringen: Ustiugov har drabbats av gallsten.

Säsongen är över för Sergej Ustiugov. Anledningen stavas gallsten, som enligt Vårdguiden är ett slags kristaller som bildas i gallblåsan och gör att du får ont under revbenet på höger sida.

Det ska också påverkat ryssen under VM i Seefeld, som blev ett stort misslyckande för stjärnan.

– Det startade under VM i Seefeld. Han fick stora problem med gallblåsan. Då han kom tillbaka till Moskva tittade han upp det hos flera olika läkare, som fann att stenar hade bildats i gallblåsan. Varje gång han testade att gå på i högt tempo så fick han starka smärtor i gallblåsan, säger hans tränare Markus Cramer till NRK.

Operation väntar

Som fortsätter:

– Säsongen är över. De försökte se om de kunde hitta en tidig lösning på det, och om han kunde gå på mediciner eller göra en operation. Men det var inte möjligt, fortsätter Cramer.

Nu lutar det åt att det blir en operation för ryssen som trots höga förväntningar på sig inte fick med sig mer än ett silver i stafetten under VM i Seefeld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.