Falla slutade fyra i sprintpremiären förra helgen. Foto: Bildbyrån

Förkyld Falla missar världscupen i Lillehammer

Uppdaterad
Publicerad

Maiken Caspersen Falla tvingas stå över helgens världscuptävlingar i Lillehammer. Norskan är förkyld, meddelar det norska skidförbundet.

Det norska sprintesset Maiken Caspersen Falla vann sprinttävlingen i Lillehammer förra året, och tog till slut hem hela sprintcupen.

I år får Falla dock ingen möjlighet att tävla inför sina landsmän. 28-åringen är sjuk och står över hela helgens tävlingar.

– Hon har fått en liten förkylning. Vi vidtar nödvändiga åtgärder för att göra avbrottet så kort som möjligt, och hon kommer vara tillbaka i normal träning om några dagar, säger Öystein Andersen, medicinskt ansvarig i det norska skidförbundet i ett uttalande.

I världscuppremiären den gångna helgen i Ruka slutade Maiken Caspersen Falla fyra när hon blev omspurtad av både Ida Ingemarsdotter (tvåa) och Maja Dahlqvist (trea).

I Fallas frånvaro tar i stället Emilie Fleten plats i den norska truppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.