Calle Halfvarsson. Foto: Bildbyrån

Förkylning stoppar Halfvarsson igen

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarssons förkylning vill inte ge med sig. Svensken kommer inte att delta i 15-kilometersloppet i Ulricehamns världscuptävlingar till helgen.

Längdåkaren Calle Halfvarsson har fortfarande inte fått bukt med sin förkylning och står därför över lördagens 15-kilometerslopp i världscupen i Ulricehamn. Däremot har han fortfarande förhoppningen om att kunna ställa upp i söndagens stafett.

– Det går hela tiden åt rätt håll. Det har satt sig lite grand i bihålorna, det är det som har gjort att det har dragit ut på det. Men jag känner ingen oro, det finns tid att göra bra jobb (fram till VM), sade skidlandslagets herrtränare Mattias Nilsson till TT på onsdagen.

Ida Ingemarsdotter har också blivit förkyld och står över helgens tävlingar. Hon ersätts av Moa Molander Kristiansen på 10 kilometer fristil på lördag medan Halfvarsson ersätts av Karl-Johan Westberg på herrarnas 15 kilometer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.