Frida Karlsson: ”Fick upp hoppet och så får vi den här käftsmällen”

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska längdlandslaget tog beslutet att stå över världscuptävlingarna i december på grund av coronapandemin. Efter framgångarna i Ruka så hade Frida Karlsson, 21, gärna fortsatt åka.

– Vi fick upp hoppet och så får vi den här käftsmällen, säger hon till SVT Sport.

Frida Karlsson var tävlingssugen, men litar ändå på att beslutet är korrekt.

– Det är klart att man var inställd på att tävla och det gick ju bra i Ruka. Vi fick upp hoppet och så får vi den här käftsmällen. Men vi måste ju lite på att de som jobbar med de här frågorna tar rätt beslut åt oss. Man måste ju ha respekt för pandemin som pågår.

Hur var känslan när ni fick beskedet?

– Det var ju luften ur, liksom. Jag var ju riktigt taggad på att åka till Davos. Jag var revanschsugen efter sista loppet i Ruka också.

Hur är det att träna när man inte vet när nästa tävling är?

– Man måste se det långsiktigt. Jag är ju ung och har förhoppningsvis många år framför mig. All träning jag gör kommer jag att ha nytta av. Vi siktar ju fortfarande på att det är en säsong i år och att det kommer ett mästerskap. Det är där fokuset har legat från start.

Förutom Sverige har även Norge och Finland valt att stå över världscuptävlingarna i Davos och Dresden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.