Frida Karlsson under Alliansloppet i augusti. Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson: ”Att vakna var slitsamt”

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen stoppades Frida Karlsson, 21, från allt tävlande under en period på grund av näringsbrist. I en intervju med norska Dagbladet berättar hon om när det var som tyngst.

– Att vakna var slitsamt. Att stå upp var slitsamt, säger hon.

Det var i december i fjol som Frida Karlsson stoppades från tävling av hälsomässiga skäl. Det var ett besked som tog hårt på den svenska stjärnan.

– Man är inne i en bubbla och helt inställd på att konkurrera. Det blir en smäll när allt fokus ändras. Jag var jättetrött och sliten. Allt blev ett hinder. Att vakna var slitsamt. Att stå upp var slitsamt. Det kom till en punkt då jag var tvungen att göra något, säger Karlsson till Dagbladet.

21-åringen berättar att hon kom starkare ur den tunga perioden.

– Jag var tvungen att använda drivkraften till nytt fokus, till att få kroppen i balans och investera i framtiden. Jag lärde mig sjukt mycket av hela situationen. Det är i motgång som man blir mentalt starkare, säger hon.

Karlsson avslutade säsongen väldigt bra och i det som blev säsongens sista lopp slog hon den norska stjärnan Therese Johaug på 30 kilometer klassiskt i Oslo.

KLIPP: Här kör Frida Karlsson fel – tappar dyrbara sekunder (27/8)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.