Frida Karlsson. Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson avstår världscuplopp

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson kommer inte att ställa upp i världscuptävlingen i Planica, Slovenien, som är den sista före jul. Det bekräftar hennes mamma och manager Mia Karlsson för Aftonbladet.

I stället påtalar hon att det kan bli aktuellt med deltagande i Skandinaviska cupen som pågår samtidigt, 21–22 december, i Östersund.

– Så är planen, sen finns det en möjlighet för Frida att köra i Östersund istället, säger hon till tidningen.

Efter världscuppremiären i finländska Ruka är Frida Karlsson inställd på den kommande helgens tävlingar i norska Lillehammer. Efter det planerar hon att även ställa upp i Davos, Schweiz – men när världscupen sedan går vidare med sprint och teamsprint i Planica avstår hon alltså.

I världscupstarten i Ruka missade 20-åringen att ta sig vidare från fredagens sprintkval. Dagen efter slutade hon elva på 10 kilometer klassiskt innan hon på söndagen kom åtta i jaktstarten.

I DAG: Frida Karlsson positiv trots jobbiga loppet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.