Frida Karlsson dubbel pristagare: ”Oj shit”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson följde upp vinsten i kategorin Årets lag med stafettlaget från VM i Seefeld med att vinna i Årets nykomling för sina tre medaljer, en av varje valör, i mästerskapet.

– Jag förlorar aldrig, antingen vinner jag eller så lär jag mig, säger Karlsson i tacktalet.

Det var en häpen Karlsson som trippade upp på scenen i Globen för andra gången.

– Oj shit. Min resa in i världseliten gick verkligen fort, att få besked till att få chansen i öppningsdistansen, säger Karlsson som trots allt grämde sig efter femteplatsen i den inledande skiathlonen i VM i Seefeld, hon skulle gått för det tidigare, och sedan fick med sig ett guld i den långa stafetten, ett silver efter att pressat Therese Johaug på 10 km klassiskt och ett brons på avslutande 30 km.

– Den här utmärkelsen vill jag tillägna alla ni som har hjälpt mig och hjälper mig på resan: Tränare, lagkamrater, familj och vänner. Tillsammans med er vill jag leva efter mitt favoritcitat: ”Jag förlorar aldrig, antingen vinner jag eller så lär jag mig – och så går vi starkt ur alla lägen”, säger Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsgalan

Mer i ämnet