Frida Karlsson efter rivalens utspel: ”Lite chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Norska jättetalangen Kristine Stavås Skistad hävdar att hon och Frida Karlsson inte ens hejar på varandra. Ett märkligt utspel, menar svenskan.
– Helt ärligt blev jag lite chockad när jag såg att hon sa det, säger hon till SVT Sport.

En ny duell kan vara på väg att växa fram i längdsporten. Kristine Stavås Skistad och Frida Karlsson möttes redan på JVM, och tampades längst fram, och norskan har tidigare sagt att relationen är ansträngd.

– Jag tror att jag skaffat mig en ovän där. Vi säger inte ens hej till varandra, har hon tidigare sagt till norska Dagbladet.

– Jag säger inte hej jag heller men det är lugnt. Jag har inget intresse av att bli bästa vän med henne, säger Skistad.

I dag när SVT Sport träffade Frida Karlsson ger hon en annan bild.

– Helt ärligt blev jag lite chockad när jag såg att hon sa det. Jag skulle inte säga att vi känner varandra så bra, men skulle jag se henne skulle jag definitivt heja.

Vad tänker du om utspelet?

– Vet inte om hon försöker skapa en rival från ingenting. Man kan vara rivaler i skidspåret, men utanför är jag väldigt öppen för att lära känna henne.

Det svenska stjärnskottet är laddat inför säsongen, och ser fram emot Tour de Ski, inte minst.

– Det känns verkligen mäktigt, och något man drömt om sedan man var pytteliten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer