Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson efter uttåget ur landslaget: ”Gick lite väl snabbt”

Frida Karlsson efter uttåget ur landslaget: ”Gick lite väl snabbt”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson står utanför landslaget inför nästa säsong.

Uppbrottet kunde ha skötts bättre, menar stjärnan.

– För mig är det ändå viktigt med relationen med alla och jag tycker inte det känns bra att de (åkarna i landslaget) ska behöva läsa det i media, säger hon till SVT Sport.

Frida Karlsson har valt att satsa på egen hand med tränare Per Nilsson, som dessutom kommer att vara tränare för det tyska landslaget. Beskedet kommunicerades ut av landslaget i ett pressmeddelande den 30 maj, övriga lagkamrater i landslaget visste inget.

– Det känns ju bättre om jag får gå ut med nyheten till laget och säga att jag gör det här för att... För mig är det ändå viktigt med relationen med alla och jag tycker inte det känns bra att de ska behöva läsa det i media.

– Sen så har vi lagt det här bakom oss, vi har haft bra samtal nu efter så det är ingen stridsyxa som är igång, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

”Kändes som att vi var kompisar”

Kände du dig besviken eller sviken av landslagsledningen på något sätt?

–  Nja egentligen när diskussionen gick och vi hade möte så kändes det som vi var kompisar och vi försökte komma fram till en lösning, vi lade fram ett förslag som de inte tog och sen tycker jag att det gick lite väl snabbt efter sista mötet. Vi fick inte den tiden för att informera folk runt omkring för att det skulle kännas bra inombords innan nyheten gick ut till allmänheten, säger Karlsson.

Linn Svahn: ”Målet är väl ändå att vara ett landslag”

Sprintstjärnan Linn Svahn, som inte tävlade något på grund av en skada förra säsongen, står också utanför landslaget.

– Jag tror ändå att vi alla är individuella idrottare och förstår att man vill göra allt för att optimera sin satsning och vägen mot målet är olika för alla och det har alla förståelse för och då är de stöttande och det tycker jag har varit väldigt bra support så, säger hon till SVT Sport.

– Sedan är det alltid trist, målet är väl ändå att vara ett landslag att alla gemensamt ska vara där men alla har förståelse för att man väljer olika upplägg, säger Svahn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer