Frida Karlsson hyllar Johaugs satsning: ”Imponerande”

Uppdaterad
Publicerad

Alla pratar om Therese Johaugs satsning på 10 000 meter som gav guld i norska mästerskapen. Även det svenska stjärnskottet Frida Karlsson är full av beundran för Johaugs prestation.
– Det är imponerande. Vill hon springa EM tycker jag absolut hon ska göra det, säger Frida Karlsson till SVT.

Det är sommar och försäsongsträning för vinteridrottare men trots det händer det saker kring sporten. Och som vanligt är det en viss Therese Johaug som drar rubriker. Hennes satsning och vinst på 10 000 meter på norska mästerskapen ger eko i vintersportvärlden.

Sveriges, på många sätt, motsvarighet till Therese Johaug heter Frida Karlsson. Förra säsongens stora utropstecken som själv har hållit på med löpning.

”Vill hon springa i EM ska tycker jag hon ska göra det”

– Jag har aldrig sprungit 10 000 meter. Jag har aldrig sprungit längre än 3000 meter tror jag, så jag har ingen aning, säger Karlsson som inte vet hur hon skulle stå sig mot Johaug med löparskorna på.

– Nej, men sånt är alltid svårt att spekulera i. Det är så länge sedan jag sprang på bana så jag har ingen aning.

Men hon är trots full av beundran över Johaugs prestation.

– Det är imponerandei. Vill hon springa EM så tycker jag absolut att hon ska göra det. Det är en utmaning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer