• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Frida Karlsson: ”Man ligger på gränsen som elitidrottare”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson är den andra världsåkaren inom bara ett par veckor som stängs av från tävlande efter att inte ha klarat en hälsokontroll.

Den norska storstjärnan Ingvild Flugstad Östberg fick tävlingsförbud efter en hälsokontroll inför världscuppremiären i finska Rukka.

I samband med nyheten om att Ingvild Flugstad Östberg stoppades från tävlande intervjuade SVT Sport Frida Karlsson. Med anledning av att Flugstad Östberg stoppats fick Frida Karlsson frågor om hälsa, träning och om vikten att hitta balansen.

Intervjun med Frida gjordes för elva dagar sedan, den 28 november, inför premiärhelgen i Ruka.

– Det är klart att man ligger på gränsen som elitskidåkare och som elitidrottare över huvud taget. Prio ett är ju att äta så att man orkar genomföra träningen på ett bra sätt. Som skidåkare är största utmaningen att få i sig tillräckligt för man gör av med mycket eftersom man tränar så pass hårt, sade Frida Karlsson till SVT Sport då.

Hur tänker du kring det, får ni hjälp med sånt i laget eller är det något man löser själv?

– Nej, vi har jättebra stöttning i laget med dietister och läkare och sådär som ser till att det stämmer bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.