Frida Karlsson ser tillbaka på bästa säsongen någonsin: ”Det känns ändå coolt”

Uppdaterad
Publicerad

Hon lämnade OS utan någon individuell medalj – trots det menar Frida Karlsson att hon gjort sin bästa säsong någonsin.

Framförallt: Hon besegrade Therese Johaug två gånger.

– Det känns ändå coolt att vara en av de få som ändå har gett henne en match, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

OS i Peking, Frida Karlssons första olympiska spel i karriären, blev inte vad hon hade drömt om.

I skiathlonen slutade 22-åringen femma, i 10-kilometersloppet blev hon tia. I stafetten blev det visserligen ett brons, men Karlsson försökte ge bort sin medalj till Jonna Sundling, som hon menade förtjänade den mer.

”Shit, det här är min bästa säsong någonsin”

– Det är så himla roligt, eller roligt är det inte alls! Men det är många som kommer fram till mig och bara ”åh, vad tråkigt med den här säsongen”. Och jag bara ”shit, det här är min bästa säsong någonsin liksom.” Jag har aldrig åkt skidor såhär fort, någonsin, säger Karlsson till SVT Sport.

Det hon syftar på är inledningen på världscupen. Hon vann två av distansloppen, 10 km klassiskt under premiärhelgen i Ruka, och 10 km fristil i Lillehammer. I båda loppen blev Therese Johaug, som gjorde sin sista säsong som elitskidåkare, tvåa.

– Ja, det är ju få förunnat. Jag är stolt över hur jag åkte skidor där i början. Det känns ändå coolt att vara en av de få som ändå har gett henne en match.

”Måste ju tro på mig själv”

Vem tror du blir den nya skiddrottningen när hon är borta?

– Jag måste ju slå ett slag för mig själv då, jag måste ju tro på mig själv. Men det är nog många aspiranter på den platsen.

– Toppen kommer att vara hög. Hon har ju inte suttit helt säkert där på toppen.

MER: Se ett längre reportage med Frida Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.